Utfört arbete

*2019 09 27

I ett strålande vackert höstväder, har vi idag till stora delar färdigställt den nya och tänkta ledsträckningen via Ytter Rissjön mot Lill-Månkes.
C:a 120 st nya ledkryss har placerats ut efter denna sträcka.
Vi längtar efter snö... GÖR NI?

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem

 

 

 


*Eftersom snön inte har kommit i dom mängder som vi genom årens lopp är vana, så tog vi tillfället i akt och passade på att fixa till bron vid myren hitom Bosjön. Det är tur att RSK kan lita på ”gubba häri byn”!

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem

 

 


 

*Morgonen gryr och årets skotersäsong står för dörren. Kvicksilvret börjar så sakteliga krypa ner mot nollan och det vita guldet har nu börjat falla i Risbäck med omnejd. 
RSK har så sent som föregående vecka gjort dom sista förberedelserna inför stundande säsong. Vi hoppas verkligen ni är lika förväntansfulla och förberedda som vi är i RSK!

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem

 


 

*Förberedelserna fortsätter...

Vi har den senaste veckan både kompletterat sträckan Dabbsjövägen-Karlsborg med nya ledkryss, samt röjt leden vid Oxvattnet. En del småfix är det dock kvar... Så snart kan snön få komma!

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem

 

 


*Vi har idag försökt att åtgärda bäcken uppe vid Stensjön längs med fjälleden... Detta genom att förankra ytterligare en trumma vid den tidigare dit lagda trumman. Nu får vi hoppas på mer snö bara...

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem

 


*Klubbskotern hann precis svalna innan vi drog iväg igen...

Idag så trampade och sladdade vi ledsträckan mellan Bosjövägen - Rödingssjön. Vi vill fortfarande påminna er om att isarna inte är pålitliga och att ni bör undvika samtliga vattendrag ett tag till, innan ni ger er ut på dessa.

Ha det bäst allihopa!

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem

 

 


*Vi har idag börjat att trampa ledsträckan mellan Arksjön - Bosjön. Detta dock efter ett mödosamt pass innehållande både röjning och huggning av omkull fallna träd. Tyvärr så kommer nog detta endast vara början, på ett par ytterligare tuffa pass, efter vårt ledsystem. Innan vi endast kan koncentrera oss på just ledpreparering. Detta p.g.a den stora snömängd som kommit den senaste tiden och i kombination med blidvädret som råder. Men vi ger oss inte så lätt...

RISBÄCK SKOTERKLUBB - LEDER DIG HEM! 

G.m Mikael Olofsson
Ordförande

 

 

 


*Idag har säsongen börjat...

Som ni ser på bilderna så kommer vi att ha åtskilliga timmar av röjning/huggning av våra leder. Detta innan vi över huvudtaget kommer att kunna börja preparera vårat ledsystem.

Bilderna är tagna ett par 100 m upp efter vägöverfarten vid Borgavägen av Mikael Jönsson.

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem

 

 


*In i det sista...

I dag så har vi då äntligen åtgärdat ledsträckan vid Korpån strax hitom Tvärselet. Till vår hjälp så hade vi Joakim Isaksson från Borgafjäll med hans grävare. Göran Ebervall gick lös med motorsåg och röjsåg för att underlätta grävningen. Som ni ser på bilderna så kommer vi inte att behöva trängas i vinter...

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem

 

 


 

*God kväll allihopa!

Det som har hänt ikväll är så otroligt roligt att jag måste få förmedla det!
Efter oändligt många samtal och mail konversationer med både privatpersoner och kommunrepresentanter från Dorotea så har RSK nu äntligen fått slå upp portarna till vårt nya garage och dessutom kunna tända lyset!!! Fredrik Månström och Bo Degerstedt har ikväll med hjälp av pannlampa och mejsel dragit kabel så att vi äntligen har möjlighet att tända belysningen både inne och ute.
Jag vill därför till er alla som på ett eller annat sätt varit involverade i flytten, från våran gamla container till dagens "nya" garage, så här via våran hemsida skicka mina största och mest beundransvärda hälsningar! Detta för att ni ALLTID ställer upp och gör jobbet för RSK utan kompromisser. Det är ingen konst att sitta som ordförande i denna klubb, när man omges av sådana klippor som er! Än en gång...
Superbra jobbat och ni skall alla sträcka på er och vara stolta över detta jobb!

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem
Mikael Olofsson
Ordförande


*Fortsatta förberedelser inför kommande högtidsstunder längs leden... Idag har vi skruvat glidvirke på bron vid Bosjön!

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem


*I dag på f.m så har det gjorts en insats (röjning) på ledsträckan mellan Arksjön - Borgafjällsvägen. Nu är det bara lite snö som fattas!

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem


*Idag så har Fredrik och Göran satt upp dom 2 sista (totalt 4 st) info.tavlorna ut efter vårt led och ansvarsområde. Detta vid vägöverfarten Rissjövägen samt uppe vid Lomtjärna. Vi har även fortsatt att röja anslutningsleden till och från vårat nya klubbgarage.

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem
Mikael Olofsson
Ordförande

 


*Fortsatta förberedelser inför skotersäsongen 2017...

Röjning av anslutningsled till vårt klubbgarage har idag Göran Ebervall kämpat med. Detta arbete kommer vi fortsätta med så att även sträckan mellan Borgafjälls vägen - Arksjön. Kommer att få in lite mer ljus och bli av med både buskar och sly.

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem
Mikael Olofsson
Ordförande


*Förra veckan så arbetades det och lades ner ett antal timmar efter lederna runt i och omkring Risbäck. Ett förberedande arbete med bl.a röjning, huggning samt markering av stenar. Efter leden som passerar vägöverfarten på Rajastrandsvägen hitanför Korpån, gjordes det i början av förra veckan. Detta arbete kommer att slutföras med hjälp av Anders Bohm med hans grävskopa i slutet av denna månad.

Vi har även satt ut 2 st av dom totalt 4 st informationstavlor som skall placeras ut innan snön kommer. En sitter vid den nyss nämnda vägöverfarten (Rajastrandsvägen/Korpån) samt på Tjärnmyran efter vägöverfarten Rissjövägen/Björnbersvägen. Dom 2 andra kommer att placeras vid vägöverfarten vid Rissjövägen samt uppe vid Lomtjärna.

Direkt efter Tjärnmyran så har vi dragit om leden. Detta för att vi bl.a skall slippa dom stenar som alltid tinar fram på vårkanten.

Vi har även röjt upp och kompletterat/placerat om dom kryss som fattades efter ledsträckan Kvarnbäcken-Björnbergsvägen.

Sist men inte minst så har vi även börjat att husera i våran "nya" klubblokal. Detta är på sågverksområdet utanför Risbäck och flisladan som där finns. Vi hoppas och tror att detta kommer bli bra för våran klubb och dess verksamhet.

P.S Beställningarna för dom av er som har beställt "Risbäcks Tavlan" har idag skickats till Anna Edvall och linjalen.com. Så en leverans av dessa kommer om allt funkar, ske som utlovat i slutet av denna månad. D.S

Hade' bäst så länge!

Risbäcks Skoterklubb
Mikael Olofsson
Ordförande

 


*Inte bara hollywoodfruarna som gör ansiktslyftningar... Våran klubbskoter fick sig en ny frontbåge monterad idag. Även våra Snowmover fick sig en översyn... Allt detta med omsorgsfulla och fasta handlag från Fredrik Månström, Roland Kämpe och undertecknad. Detta innebär att vi nu är redo och rustad för en ny skotersäsong!

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem
Mikael Olofsson
Ordförande


*Nu kan snön komma... 

Den gamla bron vid Bosjön har nu bytts ut till en både bredare och rejälare. Vi var 4 st tappra själar (Fredrik Månström, Torbjörn Lindh, Frits Olofsson samt undertecknad), som i ett strålande väder utförde arbetet idag. En före och efter bild vittnar om att det var på tiden. 

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem
Mikael Olofsson
Ordförande


*Förberedelserna inför stundande skotersäsong går nu in i slutfasen...
I går (13/10) så gjordes det en insats vid Kvarnbäcken. Vindfällor och gammalt bromaterial som under några år legat och dämt upp myren vid broövergången, uppe vid Kvarnbäcken. Sågades, kapades och forslades bort av Reidar Risslen & Mikael Jönsson.

Nästa vecka kommer bron strax hitom Bosjön att åtgärdas och få sig en ansiktslyftning. Detta samt en del andra förberedande insatser inför vinterns begivenheter, kommer att genomföras vid nästa veckas veckoslut...

Uppdateringar runt dessa arbeten kommer naturligtvis att redovis så fort dom är genomförda!

Ni skall alla ha en fortsatt trevlig dag!

Risbäcks Skoterklubb-Leder Dig Hem
Mikael Olofsson
Ordförande


*Fick en "online uppdatering" från Fredrik Månström precis... Även bron längs med Dabbsjövägen är nu helt klar. Detta efter att man satt upp och markerat bron med ledkryss!
Än en gång... KANON BRA JOBBAT POJKAR!

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem
Mikael Olofsson
Ordförande 


*Jodå, vi kör på för fullt!

Bara för en liten stund sedan, så packade Fredrik Månström och Frits Olofsson ihop 4-hjulingen och diverse hjälpmedel. Detta efter att ha återställt bron vid Lillsjön efter ledsträckan mot Borgafjäll. Bron hade efter många år av tryck från vårfloderna, flyttat sig från sitt ursprungliga läge. Detta är nu åtgärdat och vi kan allesammans åter igen kommande vinter färdas på ett lugnt och säkert sätt efter leden.
MYCKET BRA JOBBAT POJKAR!!!

Risbäck Skoterklubb - Leder Dig Hem
Mikael Olofsson
Ordförande 

 


*2 dagars arbete längs med våran led, har nu nått sitt slut... Resultatet blev bl.a en ny ledsträcka sista biten innan Lill-Månkes bovall. Samt en ny bro utmed Dabbsjö vägen.
Allt detta fick undertecknad, Frits Olofsson, Fredrik Månström, Torbjörn Lindh och Mattias Hammar, göra i ett underbart höstväder båda dagarna. 

Risbäcks Skoterklubb-Leder Dig Hem
Mikael Olofsson
Ordförande

 


*Hej alla glada skoteråkare!

Förberedelserna inför kommande säsong har börjat... Lite röjningsarbete har idag utförts av undertecknad och i sällskap med sin far. Ledsträckan mellan Rödingsjövägen-Bosjön har breddats och fått in lite mer av solljuset! Mer arbete och underhåll av våra leder, kommer att göras under dom närmaste veckorna. Mer uppdatering kommer...

Risbäcks Skoterklubb - Leder Dig Hem

Mikael Olofsson 

Ordförande


*Här nedan så kan ni beskåda några före och efter bilder från vårat arbete i somras. Med att bygga den nya bron vid Kvarnbäcken. Samt några bilder efter leden vid Tvärselet som fr.o.m i år efter 12 års "frånvaro", äntligen får tas i bruk igen.